Moduláris betét befejezett link (MPTL) | Kritikus hálózati alkalmazásokhoz készült fejlett moduláris csatlakozó megoldások | EXW

Moduláris betét befejezett link | Réz és optikai szálas kábelmegoldások | EXW

Moduláris betét befejezett link

Moduláris betét befejezett link (MPTL)

A Moduláris Csatlakozóval Végzett Hálózat (MPTL) egy új „közvetlen csatlakozású” hálózatmodell, ahol egy vízszintes kábel befejeződik és közvetlenül csatlakozik egy moduláris csatlakozóhoz vagy egy szerszámmentes mező befejező csatlakozóhoz. Az MPTL-nak meg kell felelnie a tartós kapcsolat átviteli követelményeinek. Tehát mind az MPTL, mind a tartós kapcsolat esetén a vízszintes kábel maximális hossza nem haladhatja meg a 90 métert.


Csatorna, állandó hivatkozás, MPTL

Egy csatorna bármilyen patch kábelt, bármilyen vízszintes kábelt és bármilyen csatlakozó hardvert (patch panelt vagy csatlakozókat) tartalmaz, amelyek a kapcsolótól a végberendezésig kapcsolódnak. Egy állandó hivatkozás egy rögzített része egy csatornának. Egy állandó link (AL) magában foglalja a vízszintes kábelt és a csatlakozó hardvereket (nincsenek patch kábelek), mert az állandó link várhatóan hosszú ideig a helyén marad. A moduláris betét befejezett link (MPTL) egy állandó link, amelyhez nincs szükség csatlakozó vagy patch kábel telepítésére, és a vízszintes kábel közvetlenül a végberendezéshez csatlakozik.

Különbség a tartós hivatkozás és az MPTL között

A legnagyobb különbség a tartós és a moduláris betétetek között az, hogy hogyan van befejezve a kábel. Egy csatornában vagy állandó hivatkozásban az ANSI/TIA-568.2-D előírja, hogy egy kábelnek egy telekommunikációs aljzaton kell végződnie, hogy rugalmas hozzáférést biztosítson a felhasználóknak. Azonban az MPTL használata esetén az ANSI/TIA-568.2-D lehetővé teszi a kábelt közvetlenül csatlakozóval befejezni (különösen egy területi befejező csatlakozóval, mert sokkal könnyebb vele dolgozni és befejezni egy vastag vízszintes kábelt nagy külső átmérővel). Ennek következtében az MPTL bevezetése megszünteti a konnektorok és patch kábelek használatát, ami csökkentheti a telepítési költségeket.

MPTL Alkalmazások

Bár az ANSI/TIA-568.2-D előírja, hogy a vízszintes kábel egy telekommunikációs aljzaton legyen befejezve, hogy rugalmas hozzáférést biztosítson a felhasználóknak. Azonban bizonyos esetekben szükség lehet egy vízszintes kábel közvetlen csatlakoztatására egy eszközhöz, ahol a kábel közvetlenül bedugódik az eszközbe és csatlakozik a hálózathoz. Az MPTL teszt nagyban megkönnyíti a mennyezet feletti eszköz telepítését. Az MPTL-ben gyakran használt eszközök közé tartoznak a LED lámpák, biztonsági kamerák, épületautomatizálási vezérlők és Wi-Fi hozzáférési pontok. Más IP-képes eszközök, amelyek csatlakoznak a réz vízszintes kábelinfrastruktúrához, szintén alkalmasak az MPTL teszt használatára.

Hogyan futtassunk MPTL tesztet egy Fluke DSX-8000-on

Ez a konfiguráció bemutatja, hogyan állítsuk be a TIA Cat 6A MPTL (+PoE) tesztet egy patch kábel teszt adapter és egy állandó link adapter használatával.

1. Győződjön meg róla, hogy a teszt korlátja "MPTL (+POE)" vagy "MPTL"

Kérjük, válassza ki a "Teszt korlát: TIA Cat 5e/6/6A/8 MPTL (+PoE)" lehetőséget, és folytathatja a tesztelést. Ha a teszt korlát másképp jelenik meg, kérjük, kövesse az alábbi lépéseket, amelyek segítenek megtalálni a MPTL beállítást. Fontos megjegyezni, hogy a teszt eredmények pontosságának érdekében kalibrálja a kábeltesztelőt a következő lépés előtt.

2. Szerkesztési teszt beállítása

Kattintson a teszt nevére. Ezután válassza ki a „Szerkesztés” lehetőséget, hogy hozzáadja az MPTL tesztet az alapértelmezett teszthez.

3. Válassza ki a teszt korlátot a Fluke kábelanalizátoron

Kattintson a „Teszt korlát” lehetőségre, majd válassza a „Tovább” lehetőséget.

4. Használja a megfelelő korlát csoportokat és kategóriát a kábeléhez

Általában a „TIA”-t használjuk, és válassza ki a kábel kategóriáját, ami azonos kell legyen a kábelével.

5. Válassza ki a „MPTL (+POE)” lehetőséget

Miután kiválasztotta az „MPTL” vagy az „MPTL (+PoE)” lehetőséget, ugyanazt a képernyőt kell látnia, mint az első lépésben. Ezután képes lesz a kábel tesztelésére a Fluke készülékkel a TIA MPTL automatikus teszteléséhez.

Kapcsolódó Termékek
Cat.8 STP 5 szögű csatlakozó - RJ45 Cat 8 teljesen árnyékolt öt irányú szerszám nélküli csatlakozó
Cat.8 STP 5 szögű csatlakozó

A Végződtető csatlakozó megfelel az MPTL és a PoE++ (IEEE 802.3bt) követelményeinek. A 40G RJ45...

Részletek
Cat.6A STP csatlakozó, kék - Cat 6A STP 7 színben elérhető csatlakozó RJ45 csatlakozó
Cat.6A STP csatlakozó, kék

A Cat6A Szerszámnélküli csatlakozó 2 típusú csavaros illesztő törésgátlóval rendelkezik...

Részletek
Cat.6A STP 180 fokos szerszámmentes Keystone Jack kábelfogóval - Cat 6A STP 180 fokos szerszámmentes Keystone Jack kábelfogóval
Cat.6A STP 180 fokos szerszámmentes Keystone Jack kábelfogóval

A FORCE tanúsított 4PPoE keystone csatlakozó helytakarékos és kompakt korlátozott hely...

Részletek
Cat.6A STP nagy átmérőjű moduláris csatlakozó - Cat 6A STP átvezető, zárt végű moduláris csatlakozó
Cat.6A STP nagy átmérőjű moduláris csatlakozó

Az EXW szabadalmaztatott 3-penge érintkezőivel és kiváló vezetőképességével a moduláris...

Részletek
Eszköz Ajánlások
RJ45 többfunkciós krimpelő - RJ45 többfunkciós krimpelő eszköz
RJ45 többfunkciós krimpelő

RJ45 krimpelő és vezetékvágó a snagless, non-snagless, easy plug és zárt végű csatlakozókhoz...

Részletek
Kompakt préselő egyszerű RJ45 Easy Plug csatlakozókhoz - Könnyen hordozható préselő az RJ45 moduláris csatlakozókhoz
Kompakt préselő egyszerű RJ45 Easy Plug csatlakozókhoz

A krimpelő eszköz nagyszerű termék a hely megtakarítására és a szerszámtáska súlyának...

Részletek

Moduláris betét befejezett link (MPTL) | Hatékony kábelkezelés: Alapvető fontosságú a vállalati hálózatüzemeltetés optimalizálásához | EXW

1985 óta Tajvanon működik a Excellence Wire Ind. Co., Ltd., amely strukturált kábeltermékek gyártója. Fő adatkommunikációs termékeik közé tartoznak az RJ45 csatlakozók, a keystone aljzatok, a patch kábelek, a patch panelek, valamint az IP68 vízálló keystone aljzatok és csatlakozók, melyek UL, ETL, FORCE, GHMT, RoHS és REACH tanúsítvánnyal rendelkeznek.

Fedezze fel a Excellence Wire Ind. Co., Ltd. csúcsminőségű hálózati kábelmegoldásait. RJ45 csatlakozókra specializálódva termékeink megbízható, magas sebességű kapcsolatot biztosítanak különböző hálózati igényekhez. A csatlakozóink egyszerűsítik a kábelezést a telekommunikációs és adatrendszerekben, míg strapabíró patch kábeleink hatékony hálózati kapcsolatokat tesznek lehetővé. Patch paneljeink hatékonyan szervezik és kezelik a kábeleket, javítva a hálózat teljesítményét. Ezenkívül IP68 vízálló csatlakozóink és csatlakozóink robosztus megoldást nyújtanak kültéri vagy kihívást jelentő környezetek számára, biztosítva a hosszú élettartamot és megbízhatóságot. Széles körű hálózati követelmények kiszolgálására alkalmas termékeink ideálisak olyan vásárlók számára, akik minőséget és innovációt keresnek a hálózati kábelezés területén.

'EXW' 38 éves tapasztalattal és fejlett patch kábelekkel szolgálja ki ügyfeleit, biztosítva, hogy minden ügyfél igénye teljesüljön.